Tallkottens månadsbrev för maj 2017

Vi vill tacka alla som kom och fikade hos oss på vårt dropin-fika.

Det flöt på väldigt bra och barnen jobbade och tog sina arbetsuppgifter på största allvar. Alla hade varit med och bidragit på något sätt. Före med allt bak och under dagen i caféet och i disken.

Kulsäsongen har ju dragit igång och vi har tagit några nya beslut om detta. Det är bara förskoleklassen som har ångerrätt och detta vid ett tillfälle under terminen. De som vinner en kula av en i förskoleklassen får inte spela bort den förrän dagen efter (det är så ångerrätten fungerar). Sen får F-2 spela med de mindre kulorna. Mellan är den största. Det finns en träbit vid kulplatsen där man kan kolla storleken.

Vi har jobbat vidare med punkten får jag vara med och bestämma på fritids från trivselenkäten och kommit fram till att vi ska ha mindre grupper innan fritidsmötet för att få med alla på tåget. Demokrati är inte lätt.

Sexans tjejer kommer att fortsätta med danskurs fram till vecka 19. Någon form av uppträdande kommer det att bli är tanken. Kanske under 20 årsjubileet 20 maj.

Vi vill påminna om ombyteskläder, vi är ute i alla väder.

Information:

Det blir lite förändringar till hösten.

Förskoleklassen går som vanligt på Lillkotten men ettan och tvåan går på Superkotten på plan ett. De äldre fortsätter på klubben som vanligt.

OBS! 28/4 åker ettan till Bollnäs och badar. De åker 12.15 med x-tåget och kommer tillbaka 17.55. Barnen hämtas på stationen.

Det kostar inget men man kan få ha en fikapeng max 30 kr. Armkuddar är bra om man inte kan simma.

Klubben kommer att ha en loppis någon gång i maj (mer inf. senare).

Sen åker de till Alborgen i Gävle den 15/6. Mer information kommer.

Detta händer under maj:

* Fritidsmöte måndagar 1400.

* Hallen måndagar-torsdagar 1500-ca 1545.

* Danskurs med sexans tjejer onsdagar 1415-1500 tom v 19.

*5 maj åker Superkotten till Sveg och badar. De åker kl. 1100 från skolan och beräknas vara tillbaka ca 1730. Vi har mellis med men man får ha en fikapeng med. Max 30kr. Armkuddar behöver man om man inte kan simma.

*Tisdag 9/5 är det fritidshemmens dag. Den firas över hela landet. Vi går ner till Jonsparken där vi träffar många från andra fritidshem i kommunen. Vi leker och umgås. Varje fritids förbereder en station. Tid 1400-1530 (barnen kan hämtas där eller följa med tillbaka på skolan).

*Vi påminner om att fritids är stängt fredag 26/5 (klämfredag).

* Vi vill uppmärksamma att inför närvaroanmälan under sommarlovet är det MYCKET viktigt att anmäla när barnen ska vara på fritids men också ringa om det blir ändringar. Vi beställer mat för varje dag när skolan är stängd. Allra viktigast är det om barnen har specialkost.

Vi vill ha in anmälan senast fredag 19/5. Listor finns som vanligt på lillkotten och superkotten.

Det går också bra att maila britt-inger.hagman@freinet.nu.