Tallkottens månadsbrev för februari - 17

Nu börjar terminens innehåll falla på plats. Vi har arbetat med olika förslag som barnen lämnat under fritidsmötet. Dessa kommer att finnas med under hela terminen. T.ex. olika kurser som pyssel, dans, innebandy osv. Vi kommer att planera även denna termin lite mer var avdelning för sig. Men det som händer tar vi upp varje vecka på fritidmötet.

På lillkotten har några barn i ettan inrett familjerummet till djursjukhus. Det kommer att finnas några veckor för att sen byta tema. Detta gör vi för att inspirera till olika rollekar. Axel D har en grupp barn som ska göra iordning ett landskap för legobygge. De planerar och skissar för att sen föra över det hela på en plywoodskiva. Vi kommer att göra uppehåll med Ipads några veckor framåt. Det har varit oförsiktighet med dessa och vi måste hitta ett sätt för mer ansvarstagande. Superkotten jobbar med olika typer av skapande verksamhet. Både Lillkottens och Klubbens barn blir inbjudna att delta.

From vecka 5 kommer vi att jobba med enkäter till incito som är vårt instrument för att säkerställa trivsel på fritids. Här får vi fram vilka områden vi behöver jobba extra med.

 Vi vill påminna om att det är bra om barnen inte har egna saker med sig. Speciellt gäller det Pokemon kort (gäller F-1). Det har blivit en handlingsvara för att få vara med i kojor.

Februari:

Måndagar kl. 14 har vi fritidsmöte

Må-To hallen kl. 1500

22/2 Disco för alla fritidsbarn kl. 18-1930. Klubben ansvarar och planerar.

Det kommer finnas något att dricka och tilltugg. Det kostar inget.

27/8 Kalas för de barn som fyllt år i februari

Då var det dags för sportlovsanmälan. Vi vill veta senast fredag 17/2 vilka barn som ska vara här under sportlovet.

Anmälning gör man som vanligt på Lillkotten eller Superkotten. Det går även bra att skicka mail till britt-inger.hagman@freinet.nu